مطالب تخصصی واریس
کلینیک فوق تخصصی واریس
- موبایل: 09129580200 - 09128603080
- نمایش آدرس مطب و مسیریابی
- ایمیل: info@drBehnamVaghefi.com
کلیه حقوق برای دکتر بهنام واقفی محفوظ است @ ۲۰۲۴
جراحی واریس پا یک روش سنتی و قدیمی برای درمان این بیماری است. ممکن است این سوال برای شما هم پیش بیاید که با وجود قدیمی بودن و معایب آن آیا هنوز هم از این روش استفاده می شود؟
جراحی عروق توسط انواعی از روش های جراحی طبق نظر متخصص جراحی عروق انجام می شود. امروزه با توجه به ظهور روش های جدید و کم تهاجمی، جراحی سنتی عروق دیگر روش اول درمـان نیست و بسته به نظر پزشک، فقط در موارد خاصی توصیه می شود.
جراحی واریس پا یک روش قدیمی و سنتی برای درمان این بیماری است. در این روش طی یک عمل جراحی و ایجاد برش هایی روی پوست، اقدام به برداشتن رگ های آسیب دیده واریسی می کنند. برخی مطالعات نشان دادند که اکثر بیماران بعد از جراحی بهبودی کامل داشتند و حدود چند درصد از بیماران دچار زخم، عارضه و عود شدند.
جراحی سنتی به ترتیب مراحل زیر انجام می شود:
پزشک با توجه به میزان ناحیه ای که قرار است مورد جراحی قرار بگیرد، از بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی استفاده می کند.
جراح در نزدیکی و کنار رگ های واریسی و آسیب دیده برش هایی را ایجاد می کند.
رگ های آسیب دیده و واریسی با استفاده از وسایل جراحی از بدن بیمار خارج می شوند.
برش ها با چسب یا بخیه بسته شده و جراحی پایان می یابد.
بعد از انجام جراحی لازم است مراقبت های زیر را انجام دهید:
تا چندین روز بعد از عمل نیاز به استراحت کامل دارید.
زخم های جراحی باید تمیز و خشک نگه داشته شوند و حتما پانسمان آن ها را طبق دستوری که پزشک به شما داده است تعویض کنید.
پزشک ممکن است جهت کاهش درد یا جلوگیری از عفونت، مسکن یا آنتی بیوتیک تجویز کند. آن ها را طبق دستور العمل و به موقع مصرف کنید.
گاهی پزشک برای کاهش تورم و بهبود جریان خون در پاها، پوشیدن جوراب واریس را پس از عمل تجویز خواهد کرد.
تا چند هفته از انجام فعالیت یا ورزش های سنگین و فشارزا خودداری کنید.
پیاده روی سبک و کوتاه به بهبود و تقویت جریان خون در پاها کمک می کند.
غذاهای سالم استفاده کنید و به اندازه کافی مایعات و آب بنوشید.
جهت جلوگیری از عوارض و بررسی وضعیت سلامت و بهبودی حتما به پزشک به صورت منظم مراجعه کنید.
در جراحی سنتی واریس مدت زمان بهبودی ممکن است چند هفته یا چند ماه باشد. سن بیمار، وسعت و شدت عمل، وضعیت بدن بیمار و توجه به مراقبت های بعد از عمل، از عواملی هستند که در این زمینه نقش دارند.
جراحی سنتی واریس عوارض و معایبی دارد که شامل موارد زیر می باشد:
پس از بررسی معایب این روش ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که با این همه معایب آیا امروزه این نوع جراحی هنوز هم استفاده میشود؟
پاسخ به این سوال مثبت می باشد.
در موارد خاصی که امکان انجام لیزر اندوواسکولار نیست، ممکن است توصیه به جراحی شود. مخصوصاً در افرادی که قطر رگ بسیار زیاد است و طبق سونوگرافی انجام شده پیچیدگی رگ بسیار زیاد است.
پس به طور کلی می توان گفت که تحت شرایط زیر جراحی سنتی انجام می شود:
مثل بعضی از واریس های طنابی و واریس هایی که روش های کم تهاجمی قادر به درمان آن نباشند.
در صورتی که واریس همراه با زخم باشد، در این صورت از جراحی سنتی برای درمان هر دو استفاده می شود.
پزشک فاکتورهای مختلفی را برای انتخاب و انجام بهترین درمان برای واریس در نظر می گیرد. از جمله سن و وضعیت بیمار و این که دارای چه بیماری های زمینه ای می باشد؛ از عوامل مهم انتخاب روش درمان می باشد. به عنوان مثال بیمارانی که مشکلات انعقادی دارند جراحی با لیزر برای آن ها توصیه نمی شود.
از جمله مزایای این روش این است که:
در جراحی واریس پا با لیزر برش های کوچک تر، عوارض کمتر و دوره بهبودی و نقاهت کوتاه تر از روش جراحی سنتی می باشد. این مزیت ها به خصوص برای کسانی که شاغل هستند و نمی توانند مدت زمان زیادی را بعد از درمان استراحت و مراقبت کنند و می خواهند زودتر به زندگی و فعالیت های روزمره خود برگردند بسیار مهم می باشد.
جراحی با لیزر در کلینیک یا مطب پزشک بدون نیاز به بستری و اتاق عمل انجام می شود و خطر عفونت و درد کمتری هم وجود دارد. اما در مورد هزینه، جراحی سنتی در مقایسه با جراحی لیزر هزینه کمتری خواهد داشت.
روش جراحی سنتی واریس پا یا جراحی عروقی یکی از درمان های واریس است که در گذشته تنها درمان ممکن و قطعی برای این بیماری به شمار می آمد. امروزه به دلیل پیشرفت در زمینه درمان واریس و وجود چندین روش اصلی درمان که نسبت به این روش مزایای بیشتر و معایب کمتری دارند؛ باعث شده است اغلب بیماران دیگر تمایلی به انجام این روش سنتی و قدیمی نشان ندهند.
اما باید توجه داشت که این که کدام روش برای درمان واریس شما مناسب است، به نظر و تشخیص پزشک متخصص بستگی دارد که از عوامل تعیین کننده مهم آن، نوع و شدت واریس می باشد.
با وجود روش های کم تهاجمی و جدید دیگری مانند جراحی با لیزر، مینی فلبکتومی و ... جز در شرایطی که راهی غیر از جراحی نداریم، سایر درمان ها به این روش ترجیح داده می شود.
بله، امروزه به دلیل پیشرفت های پزشکی، درمان های راحت تر و بهتری برای واریس پا وجود دارد که اسکلروتراپی، لیزردرمانی و فلبکتومی از جمله این درمان ها می باشند.
هزینه جراحی به عوامل مختلفی مانند نوع و شدت واریس، تجهیزات و محل جراحی و بیمه بیمار بستگی دارد.
جراحی معمولا تحت بی حسی یا بیهوشی انجام می شود و بنابراین در حین عمل دردی احساس نمی شود. بعد از آن هم ممکن است ناراحتی خفیف تا متوسطی وجود داشته باشد که با مسکن های تجویز شده قابل کنترل خواهد بود.
وقتی سایر درمان های واریس موثر یا به دلایلی مانند درد و ناراحتی شدید، زخم و تغییرات پوستی امکان پذیر نباشند در این صورت ممکن است پزشک مجبور به انجام جراحی شود.
جراحی واریس معمولا موفقیت آمیز است، اما اگر نکاتی مانند رعایت سبک زندگی سالم، داشتن فعالیت منظم و ... را رعایت نکنید، امکان عود در رگ های دیگر وجود دارد.