مطالب تخصصی واریس
کلینیک فوق تخصصی واریس
- موبایل: 09129580200 - 09128603080
- نمایش آدرس مطب و مسیریابی
- ایمیل: info@drBehnamVaghefi.com
کلیه حقوق برای دکتر بهنام واقفی محفوظ است @ ۲۰۲۴
درمان واریس پا روش های قطعی و موثری دارد که امروزه توسط پزشکان مورد استفاده قرار می گیرد و به طور کامل و خلاصه شامل موارد زیر می باشند.
واریس یکی از بیماری های عروقی است که در سیاهرگ ها اتفاق می افتد. همه ما می دانیم که سیاهرگ ها وظیفه خون رسانی از اندام ها به قلب را دارند. گاهی اوقات این پمپاژ خون ممکن است به دلیل نقصی که در دیواره سیاهرگ ها یا دریچه های واقع در آن ها که مسئول جلوگیری از بازگشت خون به عقب هستند، با مشکل مواجه شود.
در این صورت می توانید تصور کنید که چه اتفاقی خواهد افتاد! خونی که قرار است از سیاهرگ به سمت قلب برود در سیاهرگ جمع می شود و سبب تورم و التهاب آن می شود و به این ترتیب یک رگ واریسی به راحتی در پای شما ایجاد می شود.
متاسفانه هنوز بسیاری از بیمارانی که مبتلا به واریس هستند، نمی دانند که در حال حاضر به دلیل پیشرفت تکنولوژی و پزشکی، روش های مختلف و راحت تری برای درمان این بیماری وجود دارد.
برخلاف گذشته، با کمی جستجو در اینترنت با انبوهی از راه ها و روش های درمان واریس مواجه خواهید شد. قطعا برای شما تاثیر این روش ها و مدت زمان بهبودی مهم ترین عوامل در نظر گرفته می شوند.
اگر می خواهید در مورد درمان های واریس اطلاعات خوبی کسب کنید، بهتر است این مقاله را که توسط پزشک فوق تخصص قلب و عروق در زمینه بهبودی و درمان این بیماری نوشته شده است را از دست ندهید!
توجه داشته باشید که کاربرد هر کدام از این روش ها دلایل و تشخیص قابل قبول خود را دارد و الزاماً به این معنی نیست که میتوانند جایگزین هم شوند یا برای همه افراد تجویز می شوند. در نتیجه اینکه کدام روش درمان برای شما مناسب است، فقط به نظر پزشک متخصص در این زمینه مربوط می شود.
شما با مراجعه با کلینیک تخصصی واریس می توانید بهترین درمان را انتخاب نمایید.
در گذشته های دور برای درمان واریس از روش هایی مانند خون گیری، بستن رگ با نخ یا بند، گیاهان دارویی، طب سوزنی و روش های طبیعی استفاده می کردند. این نوع روش ها اغلب عوارض خود را داشتند و منجر به درمان قطعی واریس نمی شدند.
در قرن بیستم روش هایی تهاجمی مانند جراحی و بستن رگ ها با مواد سمی رایج شد. این روش ها به دلیل این که با درد زیاد، نقاهت طولانی و عوارض همراه بودند چندان مورد استقبال بیماران نبود و تمایلی به انجام آن ها نداشتند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی روش های درمان واریس در مقایسه با گذشته بسیار راحت تر و ایمن تر شدند. درمان هایی که می توانند با مواد و ابزار بی خطر، راحت، بدون درد و عوارض شدید، سرپایی و با دوره نقاهت کوتاه تر نسبت به گذشته انجام شوند. با این اوصاف اگر شما امروز مبتلا به واریس شوید در مقایسه با کسی که در گذشته مبتلا به این بیماری می شد، شانس بیشتری در برخورداری از درمان هایی دارید که بسیار بهتر و راحت تر از گذشته هستند.
اگر بخواهیم روش های پیشرفته و موثر درمان واریس را به طور کامل و خلاصه بیان کنیم به چند درمان اصلی می رسیم که شامل موارد زیر می باشند:
در مقاله روش های پیشگیری از واریس به طور کامل این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم و به عنوان اولین راه قبل از پیشرفت و جدی تر شدن بیماری پیشنهاد می گردد. عمل به همان راهکارها که به طور کامل به آن ها اشاره کرده ایم تا حد زیادی به حفظ سلامت و بهبودی شما کمک خواهد کرد.
استفاده از روش های پیشگیری که عموما شامل ایجاد تغییراتی مثبت در سبک زندگی روزمره مانند ورزش، رژیم غذایی مناسب، اجتناب از نشستن یا ایستادن طولانی مدت و ... می باشند، همچنین درمان های کمکی مثل استفاده از جوراب واریس و داروها در مراحل اولیه ایجاد واریس که هنوز نیازی به درمان های اختصاصی نیست، می تواند تا حدودی از پیشرفت واریس ها جلوگیری کرده و علائم مربوط به واریس مانند درد و سنگینی و خستگی پا را کاهش دهد.
روش استاندارد طلائی درمان واریس های سطحی در دنیا اسکلروتراپی می باشد. این روش موثرترین درمان واریس های سطحی در دنیا می باشد و نسبت به روش هایی مانند لیزرهای سطحی پوستی اثر بسیار ماندگارتری دارد.
انجام اسکلروتراپی فقط باید توسط پزشک متخصص انجام شود؛ زیرا قبل از شروع درمان باید عوارض احتمالی و موارد منع درمان چک شود.
در صورتی که بیمار کاندید مناسبی برای اسکلروتراپی باشد، درمانی بسیار ایده آلی برای واریس های سطحی و کوچک مانند واریس های عنکبوتی می باشد. انجام اسکلروتراپی در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی گردد.
در اسکلروتراپی یک داروی اسکلروزان اختصاصی واریس درون رگ های واریس تزریق می شود و در نتیجه به مرور این رگ های واریسی ناپدید خواهند شد. این درمان به دو صورت مایع و فوم انجام می شود و ظاهر نامطلوب و ناخوشایند رگ های واریسی را در زمان کمی بهبود می بخشد.
اسکلروتراپی یک درمان سرپایی است که در مطب انجام می شود و نیازی به استراحت بعد از درمان ندارد. احتمال کبودی و کمی درد در محل تزریق وجود دارد و عوارض آن در صورتی که تزریق به درستی انجام شود و بیمار سابقه بیماری پوستی یا خونی نداشته باشد، جزئی و نادر هستند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ظهور دستگاه های جدید اندوواسکولار، دیگر روش های جراحی واریس جایی در درمان ندارند. در حال حاضر خط اول درمان واریس های شدید و طنابی در دنیا روشهای اندوواسکولار مانند لیزرهای داخل عروقی، روش های رادیوفرکانسی، چسب های داخل عروقی و ... می باشد.
در روش لیزر داخل عروقی یا رادیوفرکانسی یک لوله مخصوص وارد رگ شده و تحت هدایت سونوگرافی در محل بسیار خاص و دقیقی تنظیم می شود؛ سپس از درون رگ با اشعه لیزر یا توسط امواج رادیویی اقدام به سوزاندن رگ و اسکلروز می گردد.
این روش های اندوواسکولار نیز در مطب و کلینیک قابل انجام هستند. به صورت سرپایی انجام می شود و بعد از آن نیاز به استراحت خاصی نمی باشد و بیمار می تواند به فعالیت های معمول و روزمره خود ادامه دهد.
جراحی اگر چه یکی به عنوان یکی از روش های درمان واریس است که از گذشته تاکنون در حال استفاده می باشد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و وجود دستگاه های جدید اندوواسکولار، دیگر روش های جراحی واریس جایی در درمان ندارند. با توجه به سختی و پیچیدگی های عمل ممکن است خیلی از بیماران از آن استقبال نکنند.
امروزه از جراحی فقط در موارد خاص و محدودی که امکان انجام روش های اندووسکولار وجود ندارد، استفاده می شود.
در روش فلبکتومی رگ های واریسی را طی یک جراحی کم تهاجمی تر نسبت به جراحی سنتی، با ایجاد برش های کوچکی که روی پوست ایجاد می شود و به وسیله ابزارهای مخصوصی، از بدن خارج می کنند.
در مینی فلبکتومی و میکروفلبکتومی برش ها بسیار کوچک تر و کم تهاجمی تر هستند و دوره نقاهت کوتاه تر و عوارض کمتری هم خواهند داشت. این درمان نیازی به بستری، بیهوشی، پانسمان و استراحت طولانی مدت ندارد.
لیزرهای سطحی پوستی در موارد بسیار محدودی کاربرد دارند؛ مانند افرادی که به داروی اسکلروزان حساسیت و آلرژی دارند، واریس های صورت، عودهای بسیار ریز بعد اسکلروتراپی و ... .
این روش درمانی با توجه به روند بهبودی در چندین جلسه انجام می شود و بیشتر جهت واریس های کوچک و سطحی مانند واریس های عنکبوتی و حفظ زیبایی و ظاهر پا کاربرد دارد. احتمال عود بعد از لیزر نسبت به اسکلروتراپی بیشتر است.
اگر برایتان این سوال پیش آمده است که لیزر یا اسکلروتراپی کدام یک تاثیر بیشتری در درمان واریس پا دارند مطالعه این مقاله می تواند مفید باشد.
یکی دیگر از روش های جدید و پیشرفته واریس است که در آن با استفاده یک چسب مخصوص پزشکی، رگ واریسی را مسدود می کنند و از بین می برند. ابتدا مانند روش لیزر داخل عروقی و رادیوفرکانسی یک کاتتر یا لوله کوچک را وارد رگ می کنند سپس چسب مخصوص را داخل رگ قرار می دهند. رگ یا ورید را فشرده می کنند تا دیواره های رگ مسدود و بسته شوند. در نهایت کاتتر خارج و محل درمان پانسمان می شود.
این درمان علاوه بر هزینه بالا ممکن است برای رگ های بزرگ مناسب نباشد و باعث عوارضی مانند واکنش آلرژیک یا عفونت شود. اما برای بیمارانی که نمی توانند لیزر یا رادیوفرکانسی را انجام دهند گزینه مناسبی است. علاوه بر این درد بسیارکم، نتیجه و بهبودی سریع تر و بهتری دارد.
با توجه به مطالبی که گفته شد؛ اگرچه ممکن است درمان های گوناگونی برای این بیماری پیشنهاد و تجویز گردد اما مسلما ویزیت توسط یک متخصص در این زمینه به بهبودی و سلامت شما سرعت و اطمینان بیشتری خواهد بخشید.
احتمالا در سال های آینده نیز شاهد روش های جدیدتر و پیشرفته تری مانند درمان واریس مبتنی بر سلول های بنیادی برای ترمیم دیواره رگ ها و تقویت گردش خون خواهیم بود و چشم اندازی امیدوارکننده تر خواهیم داشت.
انتخاب روش درمان فقط توسط پزشک متخصص و با در نظر گرفتن شرایط هر بیمار و نوع رگ های واریس انجام می شود.
بله قطعا مانند تمام درمان های پزشکی، درمان واریس نیز عوارضی دارد. ولی با استفاده از تکنیک های جدید و رعایت اصول درست درمان، احتمال و شدت این عوارض به حداقل می رسد.
مثلا در قدیم که درمان اسکلروتراپی عروق صافن توسط محلول های بسیار قوی انجام می شد احتمال عارضه لخته خون وجود داشت که البته آن زمان هم حدود ۱ مورد در هر ۱۰۰۰۰۰ بیمار بود. ولی امروزه با استفاده از داروهای جدید و تکنیک های پیشرفته و جدید مثل لیزر اندوواسکولار تقریبا دیگر شاهد این عارضه نخواهیم بود.
نکته مهم دیگر این است که این عوارض اکثرا خوش خیم بوده و خود به خود بهبود می یابند.
ذکر این نکته نیز حائز اهمیت می باشد که روش های سنتی مانند زالو درمانی، حجامت، داروهای گیاهی برای این بیماری تایید نشده اند و حتی ممکن است عوارض نامطلوبی مثل عفونت و ... نیز داشته باشند. پس برای درمان بیماری مخصوصا اگر به صورت مزمن و پیشرفته در آمده باشد هیچ گاه به درمان های خانگی و یا روش هایی که مورد تایید نیستند اطمینان نکنید.
در چند سال گذشته اگر مبتلا به واریس می شدید دارو یا جراحی تنها درمان هایی بودند که پزشک متخصص به شما پیشنهاد می کرد. اما امروزه با پیشرفت هایی که در زمینه پزشکی ایجاد شده است، برای درمان این بیماری روش های راحت تر و بهتری وجود دارد. لیزر، اسکلروتراپی، فلبکتومی و ... از جمله درمان های متداول واریس پا هستند. متخصص واریس با توجه به نوع و شدت واریس و شرایط عمومی بیمار، مناسب ترین درمان را انتخاب خواهد کرد.
هنگامی که سیاهرگ هایی که خون را از سمت پاها به قلب می برند، دچار ضعف یا گشادی می شوند که این اتفاق معمولا به دلیل نقص دریچه های واقع در آن ها که از بازگشت خون جلوگیری می کنند ایجاد می شود، خون در رگ ها جمع شده و باعث التهاب و واریسی شدن آن ها می شوند.
بیشتر درمان هایی که امروزه برای واریس وجود دارند قطعی هستند با این وجود اگر مراقب نباشید و موارد پیشگیری از واریس پا را انجام ندهید ممکن است رگ های جدیدی واریسی شوند و این درمان ها جنبه پیشگیری کننده ندارند.
- احساس سنگینی و خستگی در پاها
- درد و تورم در پاها
- رگ های برآمده و پیچ خورده
- تغییر رنگ پوست و زخم
- خونریزی از رگ های واریسی
بهترین توصیه این است که در زمان بارداری اقدام به درمان واریس نکنید زیرا بسیاری از علائم بعد از زایمان از بین خواهند رفت. اگر پس از گذشت چندماه همچنان این علائم از بین نرفتند جهت درمان به متخصص مراجعه کنید.
استفاده از دارو، جوراب واریس، تغییر سبک زندگی مثل داشتن ورزش یا فعالیت منظم و رژیم غذایی مناسب، اسکلروتراپی و لیزر درمانی.
در این کلیپ انواع واریس همراه با روش و طول دوره درمان آن نشان داده است.
بر خلاف ترسی که داشتم انقدر دکتر با آرامش و حرفه ای انجام دادن که اصلا چیزی حس نکردم و پام عالی شد
سلام میشه لطفا زودتر به من وقت بدید؟؟ ازسایت نتونستم تایم بگیرم تایم ها همش پر بود ممنون میشم منو راهنمایی کنید
سلام من از عراق اومدم مطب اقای دکتر تشخیص شون بی نظیره برای من درمان evlt انجام دادن و کامل واریس پاهای من خوب شد سپاس فراوان
چرا انقد میگید خوبه اخ عالی هستن ایشون عالیییییییییی به من گفتید مشکل واریس نداری برو روماتولوژی رفتم اصن پاهامسبک شده تشخیص عالی
سلام از کانادا اومدم برای درمان واریس های پام بی نهایت تشکر از دکتر واقفی برای من درمان لیزر انجام شد و ونتیجه اش عالی شد ممنونم
من دوسال پیش پیش یک دکتر قلب و عروق رفتم برای واریس پام ولی متأسفانه تشخيص درست ندادند و واریس پامو سطحی لیزر کردند و دوباره تشدید شد و مراجعه کدم به دکتر واقفی بعد از سونوگرافی و برسی دیدن دریچه پام مشکل داره و با درمان Evlt پامو درمان کردن و بعد یکسال پام عالی شده.
سلام دکتر جان خسته نباشید من برای درمانم جای دیگه ای رفتم برام تزریق انجام دادن پاهام لک اورد و دیگه با هیچ درمانی کل پام نرفت.در صورتی ک پای راستم و پیش شما اسکلروتراپی انجام دادم ب قدری پام صاف شده الان بد از ۷ ماه اصلا اثری از واریس نیست بقدری در کارتون حرفه ای هستید و با وجدان واقعا بینهایت ممنونم ازتون موفق و پیروز باشید
سلام وقت بخیر من با درد و قرمزی پام اومدن خدمت اقای دکتر چندین مراکز مراجعه کردم ولی متوجه نشدم گفتن گزیدگی حشرات است.دکتر با انجام سونوی پا متوجه شدن ک پام بر اثر واریس زیاد لخته کرده با توجه ب اینکه وقتاشون خیلی پر بود درمان منو ب سرعت انجام دادن.دکتر جان تا عمر دارم سلامتیمو مدیون شما هستم.
بسیار مطلب جامع و خوبی بود. امکان معاینه آنلاین توسط دکتر هم در سایتش ما وجود داره؟
با سلام لطفا با شماره تماس هایی که در سایت درج شده از طریق واتس آپ با ما در تماس باشید.
خیلی راضی بودم عالی
بعد ۱۴ سال واریس پام رو پیش دکتر درمان کردم اگر میدونستم پام به این راحتی درمان میشه و نتیجه بر خلاف حرف دوست و آشنا که می گفتند فایده نداره ولی نتیجه درمانم عالی بود این همه سال صبر نمی کردم و زودتر درمان میکردم