مطالب تخصصی واریس
کلینیک فوق تخصصی واریس
- موبایل: 09129580200 - 09128603080
- نمایش آدرس مطب و مسیریابی
- ایمیل: info@drBehnamVaghefi.com
کلیه حقوق برای دکتر بهنام واقفی محفوظ است @ ۲۰۲۴
سرما و فصل زمستان چه تاثیری روی واریس پا دارد؟ تاثیر سرما روی واریس مانند یک شمشیر دو لبه است که هم می تواند از جهاتی مفید و هم می تواند مضر باشد.
فصل زمستان و سرد شدن هوا با توجه به این که چه راهکارها و اصولی را برای سلامت و بهبود خود انجام می دهید؛ می تواند اثرات مثبت یا منفی بر روی واریس شما داشته باشد.
بسیاری معتقدند که سرما به دلیل منقبض کردن رگ ها و بهبود جریان خون باعث تسکین ورم و التهاب رگ های پا می شود. اما باید در نظر داشته باشید که به همان نسبت می تواند خطر ضعیف شدن گردش خون را در شما افزایش دهد.
کاهش دما و فصل زمستان می تواند تاثیرات قابل توجهی نه تنها بر واریس بلکه سلامت کلی بدن شما نیز داشته باشد. ابتدا به بررسی این تاثیرات و سپس راه های مراقبت و نکاتی که می توانند به کاهش علائم واریس پا کمک کنند، می پردازیم.
دمای پایین باعث انقباض رگ های خونی و همین طور سیاهرگ ها می شود و بنابراین جریان خون بهتر و خطر تجمع و لخته شدن خون کمتر خواهد شد. اما قرار گرفتن به صورت طولانی مدت در سرما هم می تواند عوارضی مانند سفت شدن عضلات و کاهش انعطاف رگ ها را ایجاد کند که باعث تشدید علائم واریس پا خواهند شد.
بنابراین لازم است در فصول سرد سال با رعایت کردن مراقبت های ویژه و درست، از شدید شدن این بیماری جلوگیری کنید.
همان طور که گفتیم سرد شدن هوا می تواند تاثیرات مثبتی هم داشته باشد از جمله:
کاهش دما باعث انقباض رگ ها می شود و چون جریان خون به دلیل انقباض و فشار آن ها تا حدودی بهبود می یابد، تورم، التهاب و درد ناشی از واریس را کاهش خواهد داد.
در فصل های سرد سال جریان خون بدن به طور طبیعی کاهش پیدا می کند و به همین دلیل تجمع و لخته شدن خون کاهش می یابد که باعث خفیف تر شدن علائم واریس و درد و ناراحتی ناشی از آن خواهد شد.
دمای کمتر می تواند باعث کوچک شدن و انقباض رگ ها و در نتیجه بهبود عملکرد دریچه های وریدی شود. بنابراین فشار، تورم و گرفتگی عضلات پا کمتر خواهد شد.
از جمله معایبی که سرد شدن هوا برای واریس می تواند داشته باشد عبارتند از:
خشکی پوست
خشک شدن و خارش پوست که در هوای سرد بسیار شایع است ممکن است باعث آسیب به سیاهرگ ها شود. از طرفی کسانی که به دلیل ابتلا به واریس های مزمن یا شدید ممکن است دچار ناراحتی و تغییرات پوستی در محل واریس شده باشند باید به این موضوع که سرما علائم پوستی آن ها را تشدید می کند؛ اهمیت و توجه ویژه ای داشته باشند.
کم شدن فعالیت و زیاد شدن زمان خواب و استراحت
در این فصول به دلیل طولانی شدن شب و ساعات استراحت و تمایل بیشتر به خواب، فعالیت های ورزشی، پیاده روی و سایر فعالیت ها کمتر خواهد شد که می تواند احتمال تجمع خون در رگ ها را افزایش دهد.
پوشیدن لباس های سنگین و تنگ زمستانی
پوشیدن لباس های بیشتر و سنگین برای گرم نگه داشتن بدن و خصوصا جوراب یا ساق های تنگ فشار بیشتری به رگ ها وارد می کند که برای مبتلایان به واریس مناسب نیست.
استفاده بیشتر از چربی و کربوهیدرات ها
در زمستان تمایل بیشتری به خوردن غذاهای چرب و پرکالری پیدا می کنیم تا بدنمان را گرم نگه داریم. اما این نوع مواد غذایی برای واریس مناسب نیستند. به خصوص افراد مبتلا به واریسی که اضافه وزن دارند باید مراقب کنترل وزن خود باشند.
غلظت بیشتر خون
سرما می تواند چسبندگی و در نتیجه غلظت خون را افزایش دهد. پس امکان ایجاد لخته خون در رگ ها بیشتر از فصول گرم است.
انجام دادن نکات زیر تا حد زیادی باعث می شود تا مضرات سرما را کاهش دهید:
برای بهبود گردش خون فعالیت هایی مثل پیاده روی، نرمش های کششی ملایم و مناسب واریس و یوگا می توانند کمک کننده باشند. اگر می خواهید بدانید چه ورزش هایی برای واریس مناسب هستند و چطور آن ها را انجام دهید مطالعه مقاله ورزش واریس برای شما مفید خواهد بود.
لباس های گرم و ضخیم اما راحت و نسبتا گشاد که فشار زیادی به بدن و به خصوص پاها وارد نکنند، بپوشید. شلوارهای گشاد و گرم، بوت یا نیم بوت هایی با کفی نرم و راحت و جوراب های طبی بهترین انتخاب هستند.
مصرف میوه هایی که حاوی ویتامین سی هستند مانند پرتقال یا کیوی، خوردن سبزیجات برگ پهن مانند اسفناج و خوردن آجیل و مغزها به تقویت رگ ها و کنترل نشانه های واریس کمک خواهند کرد.
در فصل زمستان همگی ما از گرفتن دوش گرم و داغ لذت می بریم اما اگر مبتلا به واریس هستید بهتر است با آب داغ حمام نکنید. آب گرم و داغ باعث گشاد شدن و تورم بیشتر عروق واریسی خواهد شد و درد و ناراحتی ناشی از آن را افزایش خواهد داد.
نوشیدن آب و مایعات کافی نه تنها به گردش خون و کم شدن التهاب کمک خواهد کرد بلکه برای بهبود علائم ناشی از خشکی پوست هم موثر خواهد بود.
جهت جلوگیری از خشکی پوست حتما از مرطوب کننده یا روغن های مناسب پوست استفاده کنید. مرطوب نگه داشتن خانه با یک بخور هم اقدام مناسبی در این زمینه خواهد بود.
ماساژ ملایم و درست پاها می تواند جریان خون را بهبود ببخشد و به سلامت پاهای شما در این فصل کمک کند. دقت کنید نباید این کار با شدت و مداوم انجام دهید چون ممکن است باعث آسیب بیشتر به رگ ها شوید.
محدود کردن مدت زمانی که در هوای سرد قرار می گیرید از سفت شدن عضلات و شدت یافتن علائم واریس جلوگیری خواهد کرد.
در هوای سرد همیشه نوشیدنی های داغ دلچسب هستند. دم نوش زنجبیل، نعنا و بابونه در بهبود علائم واریس تاثیرگذار خواهند بود.
در ادامه مطلب به معرفی چند دم نوش مفید که از نظر علمی اثر آن ها بر روی سلامت عروق نیز تایید شده است می پردازیم. می توانید هر کدام از گیاهانی که گفته شده است را به اندازه یک قاشق چایخوری در یک فنجان آب جوش بریزید و به مدت ده دقیقه دم و سپس صاف کرده و بنوشید:
مطالعات نشان دادند که گل گاوزبان به بهبود گردش خون و کاهش التهاب کمک می کند.
زالزالک علاوه بر این که باعث تقویت دیواره رگ ها و جریان خون می شود، همچنین می تواند در کاهش فشار خون و سلامت قلب هم موثر باشد.
این گیاه به تقویت دیواره رگ ها و کاهش علائم واریس و نارسایی وریدی کمک می کند.
پوست درخت کاج دریایی به دلیل داشتن ترکیباتی به نام پروسیانیدین ها در بهبود سلامت عروق و کاهش علائم این بیماری تاثیر گذار است.
این گیاه سبب کاهش التهاب، تورم و درد ناشی از واریس می شود.
این که دمای پایین یا فصل زمستان چه تاثیری روی واریس شما داشته باشد کاملا به خود شما بستگی دارد. اگر چه کاهش دما به دلیل منقبض کردن رگ ها و کاهش جریان خون ممکن است باعث کاهش برخی علائم واریس شود اما می تواند خطرات و عوارضی هم داشته باشد که با انجام راهکارهایی که به آن ها اشاره کردیم می توانید تا حدود زیادی از بروز آن ها جلوگیری کنید.
آب سرد برای تسکین و کاهش التهاب و تورم رگ های واریسی بسیار مناسب است. در هنگام استحمام بهتر است آب سرد را به آب گرم ترجیح دهید و از آب داغ دوری کنید.
بعضی محققان دریافته اند که خون در هوای سرد می تواند غلیظ تر و در نتیجه احتمال لخته شدن آن بیشتر شود.
احساس سرما و بی حسی معمولا با واریس مرتبط نیست اما اگر نشانه هایی مانند رگ های برجسته و پیچ خورده روی پای خود دارید می تواند نشانه ابتلا به واریس باشد.
مقاله ی مفیدی بود ممنون😊 آیا کمپرس یخ برای واریس پا خوب است؟
با سلام کمپرس یخ سبب کاهش التهاب و تورم می شود و به انقباض رگ ها کمک می کند و از این رو در کاهش علائم واریس پا موثر است اما این روش را به عنوان درمان نمی توان در نظر گرفت.