دریافت نوبت

Follow us

درمان واریس پا با طب سنتی و روش خانگی واقعا موثر است؟

  
 
زمان مطالعه: 9 دقیقه

بسیاری از بیماران ترجیح می دهند واریس پای خود را با طب سنتی و روش های خانگی درمان کنند. ولی آیا واقعا این روش ها می توانند واریس را درمان قطعی کنند؟

1403/09/01 16:14
0
73

امروزه بسیاری از افراد علی رغم پیشرفت هایی که در علم پزشکی و سهولت دسترسی به امکانات سلامت و بهداشت به وجود آمده است، باز هم ترجیح می دهند تا از روش های خانگی و یا طب سنتی جهت درمان بیماری خود بهره بگیرند.

به همین دلیل روش ها و درمان های بسیار متنوعی را برای درمان واریس پا در اینترنت و منابع مختلف خواهید دید. اما آیا واقعا این روش ها می توانند یک درمان قطعی و کاربردی برای این بیماری باشند؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت با توجه به تنوع و فراوانی این روش ها، عدم تحقیقات و مطالعات علمی در مورد اثر بخشی آن ها و همین طور واکنش متفاوتی که هر فرد نسبت به درمان نشان می دهد، هنوز آمار دقیق و علمی از رضایت کسانی که این روش ها را به کار برده اند وجود ندارد.

با این وجود در ادامه مقاله به شما ذکر دلایل و نکاتی، به این سوال که آیا این روش ها موثر هستند یا خیر، پاسخ خواهیم داد.

بیماری واریس پا و تنوع درمان

واریس پا بر اثر ضعف و نارسایی دریچه ها و رگ های پا به وجود می آید و تجمع خون در این رگ ها آن ها را متورم و واریسی می کند. عوامل و علل مختلفی مانند ژنتیک، سن، جنسیت، آسیب و فشار، ایستادن و نشستن طولانی و ... می توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند.

نوع و شدت واریس پا نیز در بیماران می تواند متفاوت باشد و بنابراین ممکن است درمان پزشکی که به تشخیص متخصص در مورد یک نفر انجام و موثر واقع می شود در مورد بیمار دیگری بی اثر و یا حتی مضر باشد.

امروزه روش های بسیار متنوعی جهت درمان انواع واریس در پزشکی وجود دارد. همین نکته ثابت می کند که نمی توان تمام بیماران واریسی را فقط به این دلیل که آن ها مبتلا به واریس پا هستند با یک روش و شیوه پزشکی درمان کنیم و یکی از دلایل تنوع درمان واریس پا هم به همین دلیل می باشد. پس آیا با یک روش خانگی یا سنتی هم می توان تمام بیماران واریسی را درمان کرد؟

علت درمان با طب سنتی و روش خانگی

این که بعضی از بیماران تمایل دارند تا از طب سنتی یا روش های خانگی جهت درمان واریس پا استفاده کنند می تواند به دلایل زیر باشد:

- طبیعی بودن

استفاده از گیاهان دارویی یا غذایی باعث می شود تا بعضی از بیماران فکر کنند به دلیل طبیعی و غیر شیمیایی بودن این مواد، عوارض و خطری ندارند و اعتماد بیشتری در مورد مصرف آن ها داشته باشند. در حالی که عوارض برخی از داروهای گیاهی کمتر از داروهای شیمیایی نخواهد بود.

- هزینه کمتر

این روش ها در مقایسه با درمان های پزشکی هزینه کمتری دارند و طبیعی است که بسیاری از افراد آن ها را ترجیح می دهند. ولی با توجه به این که گاهی دیر درمان کردن یک بیماری باعث مزمن و شدیدتر شدن آن می شود، به تعویق انداختن درمان پزشکی، شما را متحمل هزینه های بیشتری خواهد کرد.

- باور به تاثیر و نتیجه بخش بودن

طب سنتی از گذشته تا به امروز مورد استفاده بوده و جهت درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد داشته است. اما باید بپذیریم همان طور که علم پزشکی نمی تواند همه بیماری ها را درمان کند، طب سنتی هم قادر به این کار نیست.

اگر این درمان در فردی نتیجه بخش باشد نمی تواند الزامی ایجاد کند که برای همه درمان مناسبی باشد. زیرا هر مشکل و بیماری از جمله واریس پا؛ علل، انواع و شدت های متفاوتی دارد و حتی درمان های پزشکی واریس نیز برای هر فرد مبتلا نیاز به تشخیص پزشک و با توجه به شرایط بیمار متفاوت است.

 آیا طب سنتی برای واریس پا موثر است؟

انواع روش خانگی و طب سنتی برای درمان واریس پا

به طور کلی برخی از روش های خانگی و طب سنتی که امروزه جهت درمان واریس ارائه شده اند، موارد زیر می باشند که به بررسی هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت.

  • استفاده از گیاهان دارویی و غذایی

سرکه سیب، زنجبیل، شاه بلوط، فلفل هندی، سیر، جعفری و .. از جمله موادی هستند که در بسیاری از منابع به عنوان درمان خانگی واریس پا معرفی شدند. مسلما مصرف این نوع مواد غذایی نه تنها برای واریس بلکه برای بدن شما نیز بسیار مفید خواهد بود. 

به طور کلی مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر، انواع ویتامین ها به خصوص گروه B، مواد خوراکی دارای خاصیت ضد التهابی مثل سیر و فلفل قطعا در تسکین علائم و پیشگیری از واریس پا موثر خواهند بود اما نمی توان آن ها را به عنوان یک درمان جایگزین روش های پیشرفته پزشکی در نظر گرفت. 

  • روغن های گیاهی

روغن بابونه، روغن اسطوخودوس و رزماری، روغن لیمو، روغن بهارنارنج، روغن نعنا از جمله روغن هایی هستند که در بسیاری از منابع طب سنتی جهت ماساژ پا توصیه شده اند.

این روغن ها با ماساژ استعمال می شوند و می توانند تنها در تسکین علائم و کاهش سنگینی و خستگی پا کمک کننده باشند.

  • تغییرات سبک زندگی

کاهش وزن، جلوگیری از ایستادن و نشستن طولانی مدت، ورزش مناسب واریس، بالا نگه داشتن پاها به مدت چند بار در روز، استفاده از جوراب واریس از جمله موارد و اقداماتی هستند که در جلوگیری و کاهش درد و ناراحتی واریس پا موثر می باشند.

در مقاله پیشگیری از واریس به طور کامل در مورد این راهکارها توضیح دادیم.

  • زالو درمانی و واریس پا

این روش در سال های اخیر جهت درمان واریس پا بسیار متداول شده است. شاید بتوان گفت این درمان تنها مانند روش های قبلی به دلیل تخلیه خون، باعث کاهش علائم و ایجاد سبکی در پاها می شود اما متاسفانه بیمارانی که تجربه انجام آن را داشتند و به کلینیک ما مراجعه می کردند، واریس پای آن ها درمان نشده بود و زالو درمانی موثر نبود.

در بعضی بیماران عوارضی مثل خونریزی، زخم و لک دائمی هم در محل گزش زالو به وجود آمده بود.

  • حجامت و واریس

حجامت که در طب سنتی کاربرد زیادی دارد از جمله مواردی است که گاهی جهت درمان واریس پا به بیماران توصیه شده است.

بهتر است این روش درمان با مشورت و تشخیص پزشک در مکانی معتبر و غیر آلوده توسط فردی متخصص انجام شود چون امکان عفونت و خونریزی وجود خواهد داشت.

علاوه بر این حجامت نمی تواند درمان قطعی به خصوص در موارد مزمن و شدید واریس باشد. 

این روش نیز مانند زالو درمانی با تخلیه خون و یا ایجاد خلا ممکن است به طور موقتی باعث تسکین و تخفیف درد و نشانه ها در فرد بیمار شود اما به خصوص هنگامی که مشکل ناشی از نارسایی و ضعف دریچه ها باشد، پس از مدتی دوباره خون در رگ ها جمع خواهد شد و واریس عود خواهد کرد.

نتیجه گیری

در نهایت باید گفت که طب سنتی یا روش های خانگی تنها می توانند در کاهش علائم و تسکین آن ها و پیشگیری از بیماری تاثیر داشته باشند، اما نمی توان این روش ها را به عنوان درمان قطعی خصوصا وقتی واریس شدید یا از از نوع واریس طنابی باشد، در نظر گرفت.

زیرا حتی وقتی در بعضی درمان های پزشکی مانند جراحی امکان عود واریس پا وجود دارد پس در مورد این روش ها هیچ تضمینی برای درمان وجود نخواهد داشت.

علاوه بر این گاهی وجود واریس ممکن است نشانه و علامت یک بیماری یا مشکل زمینه ای دیگری باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد و در این صورت علت از درمان مهم تر خواهد بود.

توصیه و سخن آخر این که ترکیب روش های سنتی و پزشکی می تواند به عنوان بهترین درمان واریس پا باشد و به خصوص وقتی که علت و نوع واریس پا توسط پزشک بررسی و مشخص شده باشد.

امروزه به دلیل پیشرفت درمان واریس، روش های متعددی مانند لیزر درمانی وجود دارند که شما می توانید در طی یک جلسه و بدون ناراحتی و خونریزی، به راحتی واریس خود را درمان کنید و دیگر نیازی به ماه ها یا حتی سال ها امتحان کردن انواع روش های خانگی و سنتی نباشد!

تجربه یک بیمار مبتلا به واریس پا از درمان طب سنتی

دیدگاه‌ها
دیدگاه خود را ارسال کنید