دریافت نوبت

Follow us

آیا واریس باعث مرگ می شود؟ عوارض و خطرات واریس

  
 
زمان مطالعه: 5 دقیقه

واریس در اغلب اوقات خطر مرگ ندارد اما اگر با عارضه ای همچون آمبولی ریه همراه شود می تواند در موارد نادری خطرناک و کشنده باشد.

1403/09/15 17:29
0
67

اگر بخواهیم به صورت کوتاه و کلی به این سوال پاسخ دهیم، جواب خیر است. زیرا واریس در اغلب اوقات خطر مرگ ندارد. اما اگر با عوارضی مانند آمبولی ریه، از دست دادن خون شدید، عفونت گسترده و یا با بیماری های زمینه ای دیگر مانند بیماری های قلبی، کلیوی یا دیابت به خصوص در افراد مسن شود می تواند در مواردی نادر کشنده باشد.

خطرات واریس

هنوز آمار دقیقی از مرگ و میر ناشی از واریس وجود ندارد زیرا برآورد درست این مسئله پیچیده است و به عوامل مختلفی مانند بیماری های زمینه ای، نوع درمان، سن، جنس و عوارض ناشی از آن بستگی دارد.

اما مهم ترین عوارض واریس که باید آن ها را جدی بگیرید و ممکن است خطرآفرین باشند عبارتند از:

  • آمبولی ریه ناشی از واریس

در واقع آمبولی ریه زمانی اتفاق می افتد که لخته های خونی که در رگ های واریسی پا تشکیل شده اند حرکت کرده و به سمت ریه ها می روند. مسدود شدن رگ های ریوی به وسیله این لخته ها باعث درد قفسه سینه، تنگی نفس و حتی مرگ خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه خواندن مقاله ارتباط واریس پا و آمبولی ریه را به شما پیشنهاد می کنیم.

آمبولی ریه ناشی از واریس

  • خونریزی شدید

ضعیف شدن دیواره رگ ها در واریس و تجمع خون در ان ها سبب می شود اگر ضربه یا فشاری به رگ واریسی وارد شود، رگ ها پاره شوند و خونریزی کنند.

از دست دادن خون شدید در اثر واریس ممکن است باعث شوک هیپوولمیک شود که به دلیل عدم دریافت اکسیژن کافی به خاطر از دست دادن خون است. این عارضه می تواند باعث مرگ شود.

  • عفونت گسترده

زخم هایی که بر اثر واریس به وجود می آیند می توانند در صورت عدم رسیدگی عفونت کنند. اگر این عفونت گسترش پیدا کند می تواند به اندام های داخلی آسیب بزند. همچنین اگر این عفونت وارد خون شود، بسیار خطرناک است.

  • مرگ بافت

کاهش جریان خون بر اثر واریس در رگ ها سبب می شود تا بافتِ اندام خون کافی جهت تغذیه و اکسیژن دریافت نکند و مرگ بافت و آسیب به اندام اتفاق بیفتد.

عواملی که عوارض و خطر مرگ ناشی از واریس را افزایش می دهند

از جمله عوامل مهمی که خطر واریس را چند برابر می کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیماری های زمینه ای

بیماری های قلبی، کلیوی، ریوی و دیابت احتمال خطر واریس را بیشتر می کنند. بنابراین اگر مبتلا به هر یک از این بیماری ها هستید حتما درمان واریس را جدی بگیرید و زیر نظر یک متخصص با تجربه واریس آن را انجام دهید.

مطالعه مقاله آیا واریس پا با بیماری های قلبی ارتباط دارد؟ می تواند جالب و مفید باشد.

  • سن بالا

کسانی که سن بالاتری دارند و به خصوص سالمندان به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی و افت کارایی بدن نسبت به برخی عوارض مانند عفونت حساس تر هستند. پس لازم است افراد مسن جدیت و پیگیری بیشتری در این مورد داشته باشند. 

خطر مرگ واریس در افراد مسن

  • عدم توجه و درمان واریس

عدم توجه و درمان واریس سبب شدید تر و مزمن شدن آن خواهد شد. هرچه این بیماری پیشرفت کند عوارض و خطرات آن هم بیشتر خواهد بود.

نتیجه گیری

اگر چه واریس به ندرت می تواند مستقیما باعث مرگ شود، ولی خطرات و عوارضی مانند آمبولی ریه یا عفونت که می توانند کشنده باشند با واریس ارتباط دارند. 

پس اگر به خصوص مبتلا به بیماری های زمینه ای و یا سالمند هستید پیشگیری و درمان زود هنگام بسیار مهم و ضروری به نظر می رسد.

سوالات متداول

۱- آیا واریس درمان قطعی و غیر قابل بازگشت دارد؟

بله. امروزه روش های درمان واریس بسیار پیشرفت کرده اند و انواع مختلفی از درمان ها وجود دارند که می توانند به صورت قطعی و راحت واریس را برطرف کنند.

۲- آیا غیر از جراحی درمان دیگری هم برای واریس وجود دارد؟

بله. درمان هایی که اکنون برای درمان واریس به کار می روند عموما غیر تهاجمی و بدون نیاز به جراحی یا برش و بخیه می باشد. 

اگر می خواهید در مورد این درمان ها اطلاعات بیشتری کسب کنید خواندن مقاله درمان واریس می تواند مفید باشد.

دیدگاه‌ها
دیدگاه خود را ارسال کنید